דף ראשי
מאגר עבודות גמר
עבודות 2024
בית החינוך באוניברסיטת חיפה
- זאושניצר אופק, התמודדות הגישה האנרכיסטית עם תאוריות פוליטיות שונות. מנחה: אופיר ארנון. אופק היא תלמידת מחזור י׳ של בית החינוך באוניברסיטת חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״ליאובק״ בחיפה.
- יניר טל, ניסיון להגיע להבנת טבעה של התודעה: שלושה טיעונים נגד הפונקציונליזם המנטלי. מנחה: ד״ר איתי שטיינברג. טל הוא תלמיד מחזור י׳ של בית החינוך באוניברסיטת חיפה במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון "ליאובק" החיפה.
- כהן שקד, בין מדיאה ופנלופֶה: דמות האישה הראויה במיתולוגיה הנשקפת בשירה עכשווית. מנחה: אורית פראג. שקד היא תלמידת מחזור י׳ של בית החינוך באוניברסיטת חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״חוגים״ בחיפה.
- פייזר אדם, דיון באפשרותם של מעשים אלטרואיסטים ובמעמדם המוסרי. מנחה: ד״ר גיא שולץ. אדם הוא תלמיד מחזור י׳ של בית החינוך באוניברסיטת חיפה במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״ליאובק״ בחיפה.
בית החינוך במכללה האקדמית תל חי
- בוסו מיה, מהמטפיזי לפרקטי: חקירה פילוסופית בשאלת הצדק והקשר בין חוק למוסר בפילוסופיה הקלאסית. מנחה: ד״ר שרון יעל סמול. מיה היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״עמק החולה״.
- גדול נעמה, גבולות התשוקה האנושית: ניתוח הקשר בין תשוקה ואלימות בדינמיקות הומוסקסואליות אינטימיות תוך דיון באהרון בן זאב, הארוס ביוון העתיקה ותורתו הפילוסופית של ז׳ורז׳ בטאיי. מנחה: ד״ר גיא כגן. נעמה היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת פילוסופיה. תלמידת קידום נוער בקרית שמונה. זוכה בציון לשבח של מכון ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח.
- ון דר מר אדר, ״אורלנדו״ מאת וירג׳יניה וולף כרומן חניכה קווירי. מנחה: ד״ר מי-טל נדלר. אדר הוא תלמיד מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת ספרות. תלמיד תיכון ״עינות הירדן״ בקיבוץ עמיר. זוכה בפרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח.
- שביט רותם, מחקרי אתגר במדינת ישראל: האם זה מוסרי לחייב אנשים להשתתף במחקרי אתגר לפי תורתו של אריסטו? מנחה: ד״ר זוהר לדרמן. רותם הוא תלמיד מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״עמק החולה״.
- שרון אמיר, בעיית הצדקת מהות החינוך: מדוע הגישה האפיסטמית לקביעת מטרות החינוך אינה פותרת אותה? מנחה: ד״ר גיא כגן. אדר הוא תלמיד מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״עינות הירדן״ בקיבוץ עמיר.
בית החינוך במכללת אורנים
- איל גיה, מסרים פמיניסטיים ברומנים שנכתבו על ידי נשים במאה ה־19: השפעה (1818) מאת ג'יין אוסטן ונשים קטנות (1868) מאת לואיסה מיי אלקוט. מנחה: יעקב קרויזר. גיה היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״העמק המערבי״ בקיבוץ יפעת.
- אשכול דניאל, יחסי הפרט והחברה בהגות המרקסיסטית והתועלתנית. מנחה: ד״ר שרון יעל סמול. דניאל היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״אורט גרינברג״ בקרית טבעון.
- קרני דניאל, על האפשרות ליצירת קשר בין האדם לאל: בין הרמב"ם לשפינוזה. מנחה: ד״ר איילון אידלשטיין. דניאל הוא תלמיד מחזור ג׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״הרדוף״ בקיבוץ הרדוף.
בית החינוך באוניברסיטת בר אילן
- צבר דפנה, אתיקה ומוסר במעשיות האחים גרין. מנחה: אביטל פלפל. דפנה היא תלמידת מחזור ד׳ של בית החינוך באוניברסיטת בר אילן במגמה המשולבת. תלמידת תיכון ״זומר״ ברמת גן.
בית החינוך באוניברסיטת גוריון בנגב
- בוכריס הדס, חופש בחרה על פי ההגות היהודית. מנחה: עידו הררי. הדס היא תלמידת מחזור ה׳ של בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון במגמת פילוסופיה. תלמידת ״מדרשת קמה״ בירוחם.
- גלנץ עדן, יחסי דת ומוסר על פי ההגות היהודית. מנחה: עידו הררי. עדן היא תלמידת מחזור ה׳ של בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון במגמת פילוסופיה. תלמידת ״מדרשת קמה״ בירוחם.
- לוי אגם, האם מלחמה יכולה להיות מוסרית? ניתוח מוסרי של מלחמה. מנחה: לטם רוטביין שר. אגם היא תלמידת מחזור ה׳ של בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״מקיף ז׳״ בבאר שבע.
- פוקסמן מישל, ״גבר לא גבר, אישה לא אישה״- עיקרון השוויון המגדרי. מנחה: ד״ר תמי של. מישל היא תלמידת מחזור ה׳ של בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רגר״ בבאר שבע.
- תשובה איילה, כוח פוליטי במהלך ההיסטוריה האנושית: ביקורת פילוסופית על השלטון והחברה בתקופות שונות בהיסטוריה, דרך הגותם של אפלטון וז'אן ז'אק רוסו. מנחה: ד״ר אפרת דוידוב. איילה היא תלמידת מחזור ה׳ של בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון במגמת פילוסופיה. תלמידת ״מדרשת קמה״ בירוחם.
עבודות 2023
בית החינוך באוניברסיטת חיפה
- וולק קלונר עומר, חופש רצון וענישה. מנחה: אופיר ארנון. עומר הוא תלמיד מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״קשת״ בזיכרון יעקב.
- בונן נגה, ״כשהאובייקט מסתכל בחזרה״: חקירה פנומנולוגית של תקשורת בתיווך טכנולוגיה. מנחה: ד״ר עדי אפעל. עדי היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״קשת״ בזיכרון יעקב.
- פריגנטי שחר, ״תיאטרון- סצנת החיים עצמם״: על הקשר העמוק, הבראשיתי והעוצמתי בין אומנות התיאטרון למלאכה הפילוסופית. מנחה: ד״ר עדי אפעל. שחר היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רעות לאומנויות״ בחיפה
- ויגדור כהן רננה, המרדף אחר הסליחה: הגדרת הסליחה וגבולותיה. מנחה: אופיר ארנון. רננה היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רעות לאומנויות״ בחיפה.
- ורד אור, הצורך של האדם באמונה ובאלוהים. מנחה: ד״ר אילון אידלשטיין. אור היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רעות לאומנויות״ בחיפה.
- גומוש נעמי, השתקפות החברה הפוליטית בסובייקט: הפרדיגמות הפוליטיות האישיות והזהות החברתית. מנחה: פקדה אבבה. נעמי היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רעות לאומנויות״ בחיפה.
- שקדי אלמלח עדן, על אלימות ופציפיזם- בעיה, דיון ופתרון: האם פציפיזם אבסולוטי הוא פריווילגיה או חובה מוסרית? מנחה: פקדה אבבה. עדן היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״רעות לאומנויות״ בחיפה.
- וודינסקי דולב, כיצד הטוב המוסרי של אריסטו, מיל ויום, מתבטאים במחזה ״הנפש הטובה מסצ׳ואן״ של ברטולד ברכט? מנחה: ד״ר עליזה אברהם. דולב הוא תלמיד מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״חוגים״ בחיפה.
- גורוביץ-אינגל שון, חקירת של אמצעי עיצוב תודעה ומיפוי המאפיינים הסמכותניים של המשטר ברומנים הדיסטופיים 1984 לג׳ורג׳ אורוול ועולם חדש מופלא לאלדוס האקסלי, והשפעתם על הדמויות הראשיות ברומנים. מנחה: ד״ר רינה ז׳אן ברוך. שון הוא תלמיד מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמיד תיכון ״חוגים״ בחיפה.
- אורונוב ניקול, התממשות עקרונות הכתיבה הנשית שמעלה וירג׳יניה וולף במסה חדר משלך, ברומן אל המגדלור לוולף. מנחה: ג׳ואמיס עווד. ניקול היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״מקיף נשר״ בנשר.
- ליה קטין, ארכיטיפ הפאם פאטאל במיתולוגיה היוונית. מנחה: נדב ברדיצ׳ב. ליה היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״מקיף נשר״ בנשר.
- מירצקי מעין, יחסי הגיבור עם עצמו ועם סביבתו ברומן תמונתו של דוריאן גריי כמראה לנרקיסיזם ולצביעות החברתית של התקופה הוויקטוריאנית. מנחה: ד״ר יותם פופליקר. מעין היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״עירוני ה׳״ בחיפה.
- וייצמן מארק, בין תיעוד היסטורי לייצוג אומנותי-דרמטי של השואה: טרילוגיית השואה של יהושע סובול כמקרה בוחן. מנחה: ד״ר יותם פופליקר. מארק הוא תלמיד מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמיד תיכון ״עירוני ה׳״ בחיפה.
- ויקינסקי שקד, התמודדות האישה בזוגיות הרסנית וייצוגיה בסיפורים. מנחה: רמי לבני. שקד היא תלמידת מחזור ט׳ של בית החינוך באוני׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״אליאנס״ בחיפה.
בית החינוך באוניברסיטת בר אילן
- רולס אנה, השפעת השלטון הטוטליטארי בגרמניה הנאצית בשלוש נובלות של שטפן צוויג: מוטיבים קולקטיביים חוזרים בחלומות והופעתם ב״נובלת שחמט״, ״24 שעות בחיי אישה״ ו״עיני האח הנצחי״. מנחה: יואב רוזן. אנה היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך באוני׳ בר אילן במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״סטודיו אנקורי״ בתל אביב.
- רגב עומר, האדם, האמנה האזרחית, ומצב הטבע על פי תומאס הובס: התבוננות על האדם המודרני. מנחה: ד״ר נוריאל פריגל. עומר הוא תלמיד מחזור ג׳ של בית החינוך באוני׳ בר אילן במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון ״בליך״ ברמת גן.
- בנבינישתי נועה, ההוויה והמוות: ניתוח פנומנולוגי של חוויות-סף-מוות על פי הפילוסופיה של מרטין היידגר וקארל יאספרס. מנחה: ד״ר נוריאל פריגל. נועה היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך באוני׳ בר אילן במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ״בליך״ ברמת גן. זוכת פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח לשנת תשפ"ג
- דיין הדס, ממי הושפע אלבר קאמי? "קאמי מקבל את ההגליאניזם". מנחה: ד״ר אביטל פלפל. הדס היא תלמידת מחזור ג׳ של בית החינוך באוני׳ בר אילן במגמת פילוסופיה. תלמידת "אולפנת הללי לאומנות״.
בית החינוך באוניברסיטת בן גוריון
- פרביאש אביב, אוטופיה ודיסטופיה על פי הדמויות בספרים ״עולם חדש מופלא״ ו״פרנהייט 451״. מנחה: נעמה ישראלי. אביב היא תלמידת מחזור ד׳ בבית החינוך באוני׳ בן גוריון במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״מקיף עומר״ בעומר.
- גולדמן נגה, פלישת המוות לחיים בעקבות מושא אהבה אבוד ביצירותיו של אדגר אלן פו. מנחה: ד״ר אילאור פורת. נגה היא תלמידת מחזור ד׳ בבית החינוך באוני׳ בן גוריון במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״מיתרים״ במיתר.
בית החינוך באוניברסיטת תל אביב
- קלונר תמר, מושג הניכור ואופני ההתמודדות עמו ביצירות ״התפסן בשדה השיפון״ מאת ג. ד. סאלינג׳ר ו״הזיות של מטייל בודד״ מאת ז׳אן ז׳אק רוסו. מנחה: ד״ר נוית בראל. תמר היא תלמידת מחזור ו׳ בבית החינוך באוני׳ תל אביב במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״רמות״ בבת ים.
בית החינוך במכללת תל חי
- אלמגור ליאור, אזכורים לקשרים הומוסקסואליים והומו ארוטיים ביצירות הספרותיות: אורסטס, סיפור דוד ויהונתן, וליל העשרים. מנחה: ד״ר נוית בראל. ליאור היא תלמידת מחזור ב׳ בבית החינוך במכללת תל חי במגמת ספרות. תלמידת תיכון ״אורט דנציגר״ בקריית שמונה.
עבודות 2022
בית החינוך באוניברסיטת חיפה
- ארבל רועי, האם קיומם של ניסים הוא מן האפשר? מנחה: סמואל לבנס. רועי הוא בוגר מחזור ח׳ של בית החינוך באונ׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמיד תיכון עירוני ה׳ בחיפה.
- בריגר עלמה, הביקורת המוסרית של העמדה הליברטריאנית בנוגע לשיטות צדק חלוקתי: המדינה כ"רובין הוד" או כשודדת החירות? מנחה: ד״ר אריאל מירב. עלמה היא בוגרת מחזור ח׳ של בית החינוך באונ׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון עירוני ה׳ בחיפה. זוכה בציון לשבח בתחרות פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח תשפ"ב.
- מושנברג רוני, הייתכן רצון חופשי? בעיית הרצון החופשי וניסיון לפתרונה. מנחה: פרופ׳ דניאל סטטמן. רוני היא בוגרת מחזור ח׳ של בית החינוך באונ׳ חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון 'רעות' לאומנויות בחיפה.
- נמלה סמירה, היבטים פמיניסטיים בקובץ השירה ״מכתבי היסמין״ של ע׳אדה אלסמאן. מנחה: ד״ר רואנד סלימאן. סמירה היא בוגרת מחזור ח׳ של בית החינוך באונ׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון אל מותנאבי בחיפה. העבודה נכתבה בשפה הערבית.
- פרבר אורלי, Narratives of Resilience in Four Novels of 20th Century African-American Women's Literature. מנחה: ד״ר קרן עמרי. אורלי היא בוגרת מחזור ח׳ של בית החינוך באונ׳ חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון 'המושבה' בזכרון יעקב.
בית החינוך במכללה האקדמית תל חי
- אגוזי אביה, על המשמעות העומדת מאחורי מושג ה״אני״. מנחה: אבישי מוסקוביץ׳. אביה היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת פילוסופיה. תלמידת מקיף 'עינות הירדן' בגליל העליון.
- ברהום רומי, האם חל שינוי משמעותי בייצוגי הנשים ובתהליך ההתבגרות הנשי ביצירות הכותבות מסע חניכה נשי? ניתוח השוואתי בין שתי יצירות חניכה - הרומן 'ג'יין אייר' מאת שרלוט ברונטה, 'והעננים נוסעים, נוסעים' מאת יהודית קציר. מנחה: נוף אופיר. רומי היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת ספרות. תלמידת תיכון 'הר וגיא' בקיבוץ דפנה.
- גרין נהוראי , החטא והחמלה ביצירות של אתגר קרת העוסקות באלימות של האדם כלפי עצמו בהשוואה לתופת, יצירתו של דנטה אליגיירי. מנחה: אורית פראג. נהוראי היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת ספרות. תלמידת תיכון עמק החולה בכפר בלום.
- פישלר רביב, שאלת האנטישמיות במחזות ׳הסוחר מונציה׳ מאת שקספיר ו׳היהודי ממלטה׳ מאת מארלו. מנחה: נוף אופיר. רביב היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת תל חי במגמת ספרות. תלמידת תיכון 'הר וגיא' בקיבוץ דפנה.
בית החינוך במכללה האקדמית אורנים
- אדלר מיכאלה, אהבה בלתי ממומשת ברומני המכתבים אנשים עלובים מאת פיודור דוסטוייבסקי ושתהיי לי הסכין מאת דויד גרוסמן. מנחה: הודיה בונן- אלק. מיכאלה היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת ספרות. תלמידת תיכון אנקורי בקרית ביאליק.
- דודאי גוני, השפעות הציוויליזציה המערבית מודרנית על המוסר בחברה האנושית- על פי הגותם של עמנואל קאנט, מהטמה גנדי וצ׳ארלס טיילור. מנחה: אבישי מוסקוביץ׳. גוני היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון הרדוף בעמק יזרעאל.
- ירושלמי נעמה, שלום, אני המוות, איך החיים? מנחה: ד״ר תמר לבנון. נעמה היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמידת אורט טבעון בטבעון.
- עוזרי רותם, ויטגנשטיין על בעיית החיים וממובנו של העולם. מנחה: ד״ר נתן ברבר. רותם היא בוגרת מחזור א׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון ויצו נהלל בעמק יזרעאל.
- קאוץ קו נדב, ״גבר גבר״: בחינת מושג הגבריות ותהליכי הבניית הגבריות בימינו. מנחה: ד״ר ליאור טל. נדב הוא בוגר מחזור א׳ של בית החינוך במכללת אורנים במגמת פילוסופיה. תלמיד אורט טבעון בטבעון.
בית החינוך באונ' בר אילן
- גזרון תמר זהבה, ההבדלים בין הגישה הפילוסופית קיומית של קאמי לבין הגישה הפילוסופית הבודהיסטית בנושא המתות חסד. מנחה: ד״ר רותם וייצמן. תמר היא בוגרת מחזור ב׳ של בית החינוך באונ׳ בר אילן במגמת פילוסופיה. תלמידות תיכון בליך ברמת גן.
- קמחי סאשה, הבניות חברתיות גזעניות והשפעתן כדרך ליצירת זהות ברומן ״העין הכי כחולה״ מאת טוני מוריסון. מנחה: יואב רוזן. סאשה היא בוגרת מחזור ב׳ של בית החינוך באונ׳ בר אילן במגמת ספרות. תלמידת תיכון זומר ברמת גן.
- תמרי כליל הורוביץ, ״הטוב מכל העולמות״ התיאודיציה של לייבניץ במבחן הזמן. כליל הוא בוגר מחזור ב׳ של בית החינוך באונ׳ בר אילן במגמת פילוסופיה. מנחה: רגב יאירי. לומד בחינוך ביתי.
בית החינוך באונ' ב"ג בנגב
- ירנסקי יאנה, מהי אמת בעידן הפייק ניוז? מנחה: יעקב אסולין. יאנה היא בוגרת מחזור ג׳ של בית החינוך באונ׳ ב״ג במגמת פילוסופיה. תלמידת מקיף א בב״ש.
- מארק נויה, מגפת האיידס והבושה ביצירות אומנות בשנות ה- 80 ובשנות ה- 90 של המאה ה- 20 במערב. מנחה: שרית לייזרוביץ. נויה היא בוגרת מחזור ג׳ של בית החינוך באונ׳ ב״ג במגמת היסטוריה. תלמידת מדרשת קמה בירוחם.
- עמירה טמיר, מנהיגותם המוסרית של האחים בלסקי כפרטיזנים במהלך מלחמת העולם השנייה בין השניים 1942 – 1944. מנחה: ליבת קמינסקי. טמיר הוא בוגר מחזור ג׳ של בית החינוך באונ׳ ב״ג במגמת היסטוריה. תלמיד מקיף ג בב״ש.
- שלו תמר, סובייקטיביות הסייבורג ביצירת הסייברפאנק. מנחה: יערה רוזוליו. תמר היא בוגרת מחזור ג׳ של בית החינוך באונ׳ ב״ג במגמת פילוסופיה. תלמידת מקיף עומר בעומרים.
עבודות 2021
בית חינוך אוניברסיטת חיפה
- ג'אבר דימא - מות המחבר הטרילוגיה הניו יורקית של פול אוסטר מנחה: ליאן אלסייד. דימא היא בוגרת מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת ספרות. תלמידת תיכון אלכארמה בחיפה. העבודה נכתבה בשפה הערבית.
- העברי שי, "שכמעט היה מתהדר בעניותי" – נבדלות ונבחרות, דיאלקטיקה ונרקיסיזם בבחורף לי"ח ברנר מנחה: ד"ר אריק גלסנר. שי הוא בוגר מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הספרות. תלמיד תיכון 'קשת' בזכרון יעקב.
- הררי יואב, היעדר החמלה והאמּפתיה בעמדה הּפסיכולוגית המוצגת בלוויתן מאת תומאס הוּבס מנחה: ד"ר קובי אסולין. יואב הוא בוגר מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הפילוסופיה. תלמיד תיכון ויצו רעות בחיפה.
- ינוביץ יובל, פלוטינוס וביקורתו על הגנוסטיקה מנחה: אורי גביש. יובל הוא בוגר מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הפילוסופיה. תלמיד תיכון ליאו באק בחיפה.
- למברג טל, השאול בשירה האפית הגרקו-רומית מנחה: נגה וייס. טל הוא בוגר מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הספרות. תלמיד תיכון אליאנס בחיפה.
- קריספל נעמי, אפולוניות ודיוניסיות ניטשיאנית כמפתח ל"דון קיחוטה" מנחה: ד"ר אביטל פלפל. נעמי היא בוגרת מחזור ז' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הספרות. תלמידת תיכון אליאנס בחיפה.
בית חינוך אוניברסיטת בן גוריון
- לנקרי שהם, תסביך המדוזה: השימוש במיניות נשית כתירוץ להרס עצמי גברי בשיריו של שארל בודלר מנחה: אליאור פורת. שהם היא בוגרת מחזור ב' של בית החינוך באונ' ב"ג במגמת הספרות. תלמידת מקיף ז' בב"ש.
- ג'ני סובולב, דמות האישה ביצירת עמוס עוז כפי שמתבטאת ברומנים "מיכאל שלי",סובולב "סיפור על אהבה וחושך" ו"הבשורה ע"פ יהודה" מנחה: מוריה קור. ג'ני היא בוגרת מחזור ב' של בית החינוך באונ' ב"ג במגמת הספרות. תלמידת מקיף א' בב"ש.
- עציון אופיר, "כל הזמן אני ערפל בתבנית" : אובדן זהות האישה בשירת יונה וולך כמייצג מחאה חברתית מנחה: ד"ר טפת הכהן ביק. אופיר היא בוגרת מחזור ב' של בית החינוך באונ' ב"ג במגמת ספרות. תלמידת מדרשת קמה בירוחם.
בית חינוך אוניברסיטת בר אילן
ליבמן יונתן, פליטים ואמנת הפליטים כנגד מבחן הזמן מנחה: ד"ר רמי גודוביץ. יונתן הוא בוגר מחזור א' של בית החינוך באונ' בר אילן במגמת הפילוסופיה. תלמיד תיכון 'בליך' ברמת גן. זוכה בציון לשבח בתחרות פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח תשפ"א.
עבודות 2020
בית חינוך אוניברסיטת חיפה
- גריקשטס טלי, "יצר רב תשוקה נולד מחיל ופחד": ריקודן של הארוטיקה והגרוטסקה בתופת של דנטה מנחה: ד"ר אמיר טבל וד"ר אביטל פלפל. טלי היא בוגרת מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הספרות. תלמידת בית הספר מקיף נשר.
- חודיאק דניאלה, האפשרית אהבה טהורה בימינו? מנחה: ד"ר אביטל פלפל. דניאלה היא בוגרת מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון עירוני ג' בחיפה.
- ליבנה שני, כישוף ברנסנס האנגלי: התבוננות בשני מחזות, "הסערה" מאת וויליאם שייקספיר ו"דוקטור פאוסטוס" מאת כריסטופר מארלו מנחה: ליאן סייד. שני היא בוגרת מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת ספרות. תלמידת בית הספר עירוני ה' בחיפה.
- מילר-לברן נועה, "רק אני והיא ידענו איך לשחק" - קשר 'החברות הטובות ביותר' בין אלנה ולילה מהחברה הגאונה לאלנה פרנטה, מרלין ושרלין מילדות משחקות לאליס מונרו ושתי הנערות מאושר סמוי לקלאריס ליספקטור מנחה: ד"ר נטשה גורדניסקי . נועה היא בוגרת מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת ספרות תלמידת התיכון הדמוקרטי בזכרון יעקב.
- קובלצ'וק ליאב, השפעת דמות האב הנעדר על עיצוב הדמות הנשית בסיפורים קצרים של ריימונד קארבר וסמי ברדוגו. מנחה: סופיה אוליברה (קליוקין). ליאב הוא בוגר מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת ספרות ; תלמיד תיכון עירוני ה' בחיפה
- רייף ליסה, השטן - קווים לדמותו קריאה במדרשי חז''ל, המחזה ''דוקטור פאוסטוס'' מאת כריסטופר מארלו ו''סיטרא אחרא": השטן כותב את התנ"ך מאת עלי אלון. מנחה: ד"ר אמיר טבל ונתנאלה רון אייזנברג. ליסה היא בוגרת מחזור ו' של בית החינוך באונ' חיפה במגמת הספרות. תלמידת תיכון עירוני ה' בחיפה.
בית חינוך אוניברסיטת תל-אביב
- הלוי אושר, נתיב מילוט מהסיוט: התמודדות עם פוסט-טראומה דרך מפגש עם ילדים בשלושה סיפורים קצרים מאת ג׳רום דיויד סלינג׳ר. מנחה: מאיה שבאלבו. אושר היא בוגרת מחזור ג' של בית החינוך באונ' ת"א במגמת ספרות. תלמידת תיכון מקיף 'רמות' בבת ים.
- ויינברג ליזי, דמות האב בשיריה של יונה וולך. מנחה: עידו פלד. ליזי היא בוגרת מחזור ג' של בית החינוך באונ' ת"א במגמת ספרות. תלמידת תיכון מקיף 'רמות' בבת ים.
- קריחלי ניקול, אי-סיפוק ונרקיסיזם: תמונתו הבלתי מושלמת של דוריאן גריי - קריאה ברומן "תמונתו של דוריאן גריי" מאת אוסקר ויילד. מנחה: גיא ארליך. ניקול היא בוגרת מחזור ג' של בית החינוך באונ' ת"א במגמת ספרות. תלמידת תיכון מקיף 'רמות' בבת ים.
- פלח אליה, אלוהים, גורל ובחירה בסיפורים של אתגר קרת. מנחה: עידו פלד. אליה היא בוגרת מחזור ג' של בית החינוך באונ' ת"א במגמת ספרות ; תלמידת תיכון מקיף 'רמות' בבת ים.
בית חינוך אוניברסיטת בן -גוריון
- ארץ קדושה גודין עדן, הרב קוליות-הסימבולית של הנחש והקשר שלו לשחרור רוחני ביצירות :"נוודים וצפע"\ עמוס עוז "נחש הנחושת"\ דוד פרישמן ו"יום אחד לפני תחילת הלימודים"\ ישעיהו קורן מנחה: ד"ר חן שטרס. עדן היא בוגרת מחזור א' של בית החינוך באונ' ב"ג במגמת ספרות. תלמידת תיכון אורט ערד.
- גלינסקי ניצן "הקשר שבין משפט קסטנר למשפט אייכמן" מנחה: ד"ר אסיה לב. ניצן היא בוגרת מחזור א' של בית החינוך באונ' ב"ג בנגב במגמת היסטוריה. תלמידת תיכון מקיף עומר.
- קרן אריאל גשר לונדון והקולוסאום - עיצוב מרחבים כביטוי לתפיסות זמן שונות מנחה: ד"ר אשר אלבו. אריאל היא בוגרת מחזור א' של בית החינוך באונ' ב"ג במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון מקיף ז' בב"ש.
- שגב אורי קוויריות וא-בינאריות מגדרית בסונטות של שייקספיר: ניתוח פוקיאני של היסטוריית ההתקבלות. מנחה: ד"ר אולגה קומינובה. אורי היא בוגרת מחזור א' של בית החינוך באונ' ב"ג בנגב במגמת הספרות. תלמידת תיכון מקיף א' בב"ש. זוכת פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח לשנת תש"פ.
עבודות 2015-2019 בית חינוך אוניברסיטת חיפה
- אולטאנו יוליה ספיר, תהליכי התבגרות ומה שמסתתר בתוכם על פי 'התפסן בשדה השיפון' ו'האי של ארתורו'. מנחה: ד"ר דפנה הורניק, 2018. ספיר היא בוגרת מחזור ד במגמת ספרות. תלמידת ביה"ס עירוני א.
- ארונסי לילך, המתח בין רחם פרטי לרחם לאומי ב"אשה בורחת מבשורה" המנחה: לי ממן, 2015. לילך היא בוגרת מחזור א' במגמת הספרות – תלמידת עירוני ג'.
- בן אפרים רועי, התנגשות הציביליזציות- ביקורת פילוסופית המנחה: נעמי הררי, 2019. רועי הוא בוגר מחזור ה' במגמת פילוסופיה. תלמיד הריאלי.
- גת שילי, מחפשים אחר הדרך המוסרית להתמודד עם הבעיה המלתוסיאנית המנחה: ד"ר אביטל פלפל, 2019. שילי היא בוגרת מחזור ה' במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון 'חוגים'.
- הררי מיא, ישעיהו ליבוביץ', על אמונה, פרקטיקה וקיום המנחה: ליאור טל, .2019 מיא היא בוגרת מחזור ה' במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון 'רעות.
- הררי נויה, ה"גאגא" כרעיון פמיניסטי. המנחה: ד"ר שרה כהן שבוט, 2017. נויה היא בוגרת מחזור ג' במגמת פילוסופיה. תלמידת ליאו באק - זוכת פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח – תשע"ז.
- וגנר מילה, "צעירה המתייצבת מול גורלה" - בת-שבע אברדין מהרחק מהמון מתהולל ואיזבל ארצ'ר מדיוקנה של גברת כדמויות נשים חדשות במאה התשע-עשרה המנחה: הודיה בונן אלק, 2019. מילה היא בוגרת מחזור ה' במגמת ספרות. תלמידת תיכון 'קשת' בזכרון יעקב.
- וינוקור רוני-לי, כיצד מעצבים הדימוים של השואה הצבא, המלחמה והשכול את דמותה של החברה הישראלית ביצירותיו של אתגר קרת?. מנחה: מולי גולדברג, 2018. רוני-לי היא בוגרת מחזור ד במגמת ספרות. תלמידת ביה"ס חוגים.
- חן קאטרין, הדטרמיניזם ב"אדיפוס המלך" לאור העמדה הפילוסופית של ברוך שפינוזה. המנחה: ד"ר איתי אהרה, 2017. קאטרין היא בוגרת מחזור ג' במגמת הפילוסופיה – תלמידת עירוני ג'.
- טרטוט אלמוג, דקדנס חברתי ותרבותי ביצירות שאחרי מלחמת העולם השנייה. המנחה: עמיר מרקסמר, 2015. אלמוג היא בוגרת מחזור א' במגמת הספרות – תלמידת עירוני א'.
- טריינין אמילי, טקסי המעבר השבטיים ברומן חניכה מודרני קריאה ברומנים: התפסן בשדה השיפון מאת ג'. ד. סלינגר, כל החיים לפניו מאת אמיל אז'אר ומר ורטיגו מאת פול אוסטר המנחה: ד"ר אריאל רבין, 2019. אמילי היא בוגרת מחזור ה' במגמת ספרות. תלמידת תיכון 'אליאנס'.
- לפיד גיל, הפמיזניזם האקזיסצנטיאליסטי של סימון דה בובאר מול הפמיניזם התועלתני של ג'ון סטוארט מיל. המנחה: ד"ר ליאור לוי, 2018. גיל היא בוגרת מחזור ד במגמת פילוסופיה. תלמידת ביה"ס ליאו בק.
- מוריס רייך יעל, מציאות ומגדר – ניתוח פילוסופי המנחה: ליאור טל, 2019. יעל היא בוגרת מחזור ה' במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון 'רעות'.
- מנסורה אייל, האלוהים העמיחיי. מושג האלוהים בשירי הראשית והאחרית של יהודה עמיחי. המנחה: צורית ברק, 2015. אייל הוא בוגר מחזור א' במגמת הספרות, תלמיד עירוני א' – זכה בציון לשבח במסגרת פרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדעי הרוח – תשע"ה.
- סלעי נעמה, מנגנוני האירוניה בקובץ "חגיגת קיץ" מאת נתן אלתרמן. מנחה: ד"ר אריאל רבין, 2018. נעמה היא בוגרת מחזור ד במגמת ספרות. תלמידת ביה"ס כפר גלים.
- פיסרבסקי נטלי, "האשה הטובה דיה" על פי הרומאנים "ג'יין אייר" מאת שרלוט ברונטה ו"אנקת גבהים" מאת אמילי ברונטה. המנחה: טליה אמה ברמן, 2015. נטלי היא בוגרת מחזור א' במגמת הספרות – תלמידת עירוני א'.
- פרדמן מיכל, הכדורגל כדת. המנחה: ד"ר איתי אהרה, 2018. מיכל היא בוגרת מחזור ד במגמת פילוסופיה . תלמידת ביה"ס אליאנס.
- פרילוד יהל, "מְכַשֵּׁפָה, לֹא תְחַיֶּה" ייצוגים ספרותיים של דמות המכשפה בשלושה מחזות – "מדיאה" מאת אוריפידס, "מקבת'" מאת ויליאם שייקספיר ו"ציד המכשפות" מאת ארתור מילר. המנחה: טליה אמה ברמן, 2017. יעל היא בוגרת מחזור ג' במגמת הספרות – תלמידת עירוני ה'.
- צפריר אביב, משמעות הבידוד בספר "בטבעת החנק" מאת הנרי ג'יימס. מנחה: ד"ר אביטל פלפל , 2018. אביב היא בוגרת מחזור ד במגמת ספרות. תלמידת ביה"ס חוגים.
- קוליוק ליפז, עיון במבנה העלילה של שני סיפורי בריאה. המנחה: נגה וייס, 2018 ליפז היא בוגרת מחזור ד במגמת ספרות. תלמידת ביה"ס עירוני ג.
- קופמן ג'ני, הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות - אוטופיה ודיסטופיה מאפלטון עד מרקוזה המנחה: ד"ר אביטל פלפל, 2019. ג'ני היא בוגרת מחזור ה' במגמת פילוסופיה. תלמידת תיכון 'רעות'.
- שוהם גיא, דמיון בחלום כ'כשירות הכרתית'. המנחה: מנחם גולדנברג, 2018. גיא הוא בוגר מחזור ד במגמת פילוסופיה. תלמיד ביה"ס עירוני ה - זוכה בפרס ון ליר לעבודות גמר מצטיינות במדע הרוח לשנת תשע"ח.
- שומינוב ליטל, "להתנגד או להשתלב בחברה הקפיטליסטית ובתרבות הצריכה"- שתי אפשרויות קיומיות ביצירתו של אתגר קרת. המנחה: ד"ר סיגל נאור-פרלמן, 2015. ליטל היא בוגרת מחזור א' במגמת הספרות. תלמידת ביה"ס עירוני ג'.
- שרי קרינה, "עצבן גדול ובעל מרה שחורה" המלט וקוסטיה - שני גיבורים מלנכוליים בשני מחזות מופת: "המלט" לשיקספיר ו"השחף" לצ'כוב. המנחה: ד"ר ענת צור מהלאל, 2017. קרינה היא בוגרת מחזור ג' במגמת הספרות. תלמידת ביה"ס חוגים.